26.05.2023, 10:35

Росіяни зруйнували Карлівську дамбу на Донеччині: підтоплено 6 домогосподарств - відео

Віктор Білий | Всі новини автора

Російські окупаційні війська зруйнували дамбу Карлівського водосховища на Донеччині. Під загрозою затоплення є кілька найближчих населених пунктів.

Про це повідомили у Донецькій ОВА, передає Час Пік.

В ОВА не уточнили, чим саме російські війська зруйнували греблі. На опублікованих у соціальних мережах відео видно, що частина конструкції просто відсутня, а через пролом, що утворився, рухаються потоки води.

"Станом на 23:30 у селищі підтоплено 6 домоволодінь, підтоплення критичної інфраструктури не виявлено. Рятувальні та оперативні служби перебувають на місці події та повністю контролюють ситуацію", - йдеться у повідомленні.

В адміністрації зазначили, що війська окупанти регулярно обстрілювали населений пункт Карлівка та розташовану там дамбу. Тому влада була готова до такого розвитку подій.

Нагадаємо, що 25 травня близько 17:20 внаслідок обстрілу російських окупаційних військ (попередньо – ракетного) було пошкоджено дамбу Карлівського водосховища.

В результаті відбувається неконтрольоване скидання води в річку Вовча у напрямку Галицинівки. У річці піднявся рівень води та існує загроза підтоплення приватних будинків у шести населених пунктах Покровського району, в яких мешкає 981 особа.

Зазначимо, що в результаті обстрілу окупантів було не тільки зруйновано дамбу, а й автомобільна дорога, яка проходила через неї. Дорога веде від Покровська у бік тимчасово окупованого Донецька.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Пригожин оголосив про вихід "Вагнера" з Бахмута: у місті залишають двох найманців - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: