28.05.2023, 09:06

Росіяни здійснили наймасовішу атаку дронами-камікадзе на Київ: наслідки

Россияне совершили самую массированную атаку дронами-камикадзе на Киев

Російські окупанти в ніч проти 28 травня здійснили наймасовішу атаку дронами на Київ з початку повномасштабного вторгнення. Силами ППО було знищено понад 40 безпілотників.

Російські окупанти в ніч проти 28 травня атакували дронами Київ. У КГВА ]]>повідомили]]>, що ця атака була чотирнадцятою з початку травня і, за попередньою оцінкою, наймасовішою за використанням дронів-камікадзе "Shahed", передає Час Пік.

"Сьогодні ворог вирішив «привітати» киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме - баражуючими боєприпасами «Shahed». Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин!

За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 безпілотників рашистів", - написав голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram.

Внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування у різних районах Києва. Інформація уточнюється.

У Печерському районі спалахнув дах будинку. У Дарницькому районі в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері.

У Голосіївському районі через збиття дронів:

  • уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну - госпіталізували;
  • виникло займання даху одного з ТРЦ;
  • виникла пожежа на території одного з будівництв;
  • також було загоряння на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 000 м. кв., є один постраждалий.

Прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ повідомила, що під час нічної атаки в небі над Україною збили 52 із 54 "шахедів".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк