28.05.2023, 22:41

Свято без свята: як "відзначив" День міста окупований Сєвєродонецьк

северодонецк

28 травня Сєвєродонецьк відзначає 89-ту річницю від дня заснування. День міста традиційно проходив святково, але у 2023 році він більше схожий на жалобу.

В окупованому Сєвєродонецьку День міста пройшов непомітно - жодних святкових заходів організовано не було. Більше того, незаконна "влада" міста та регіону не згадали про такий важливий день, передає Час Пік.

З "вітаннями" виступили росіяни - заступник голови Держдуми РФ, губернатор Пермського краю, ансамбль пісні та танцю Республіки Татарстан... Росіяни, які прийшли та зруйнували місто, хором заявляють, що сьогодні сюди "збирається вся Росія, сюди збираються люди, які хочуть допомагати". Багато брехні про те, що у місті "ремонтують садочки та школи, житлові будинки, відновлюють комунальну інфраструктуру". Знаходяться "чиновники", які на камеру розповідають, про те, що Сєвєродонецьк "змінився - сьогодні на вулицях більше людей, більше дітей, більше будівництва, більше автобусів, більше транспорту". Серед заяв - запуск "Азоту", після якого місто "зміниться до невпізнанності" і досягне неймовірних висот. Втім, усі вже побачили, яких "висот" можуть досягати населені пункти, захоплені російською армією.

Щоб відчути різницю між тим, у якому стані перебуває Сєвєродонецьк зараз, і як святкували День міста до окупації, досить просто переглянути архівні фото заходів - фото, на яких справді є свято, на яких люди посміхаються.

а

аа

ааа

аааа

в

вв

вввв

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк