30.05.2023, 20:15

На окупованій Луганщині мають намір оформляти корисні копалини як власність РФ

уголь

Незаконна "влада" Луганської області готує документацію, яка дозволить оформлювати корисні копалини регіону як власність РФ.

Про це повідомив у ]]>Facebook]]> директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський, передає Час Пік.

"В окупаційні адміністрації Антрациту та Красного луча (Хрустальний) прийшли розпорядження про передачу мап розташування корисних копалин у регіонах. Треба сказати, що в Антрацитівському та Перевальському районах вугільні пласти марки А (антрацит) виходять прямо на поверхню. На даний момент ми з'ясували, що так зване Федеральне агентство з надрокористування почало роботи з внесення даних із запасів корисних копалин до фонду геологічної інформації РФ, і тому були відправлені експерти з цих організацій", - пише Лисянський.

За його словами, також було помічено активність Євразійського союзу експертів з надрокористування, який зараз відкриває свої відділення на окупованих територіях України.

"Такі процеси говорять про те, що після 10 вересня на окуповану територію планує зайти фінансово-промислова група з РФ, яка спеціалізується на розробці місць корисних копалин", - зазначає Лисянський.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк