31.05.2023, 08:43

"Готуйтесь до розселення": Як окупанти вирішують проблеми з водою та зв'язком у Лисичанську

Віктор Білий | Всі новини автора

Мешканці тимчасово окупованої Лисичанської Луганської не втрачають надію, і продовжують писати листи "керівництву" області, щодо відновлення водопостачання та зв'язку в місті.

Так, у мережі місцеві жителі опублікували чергові "відписки" від окупаційної влади, повідомляє Час Пік.

Відповідь окупантів щодо мобільного зв'язку:

"З метою забезпечення обороноздатності та безпеки ЛНР, послуги підключення та доступу до інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет особам, які проживають у населених пунктах, розташованим поблизу лінії бойового дотику з 10.09.2022, призупинено".

Відповідь щодо підключення водопостачання у місті:

"За інформацією "адміністрації" міста Лисичанська аварійними бригадами проводяться ремонтні роботи з відновлення об'єктів водопостачання, Оперативному відновленню перешкоджають численні обстріли територій, що знаходяться поблизу лінії проведення бойових дій.

Станом на 29.05.2023 водопостачання відновлено у районах: Скляний, Червона, Робоча гора, Кірова гора та по вул. Свердлова (до Тролейбусного управління). В інших районах міста зараз подача води неможлива через відсутність електроенергії, а також знаходження водопровідних насосних станцій у зоні бойових дій.

Водопостачання центральної та північної частини м. Лисичанська, райони Березове, Привілля та Новодружеськ здійснювалося від Західної фільтрувальної станції (далі - ЗФС). Подача води із ЗФС можлива після розмінування станції у п. Білогорівка та проведення відповідних відновлювальних робіт, де ще тривають бойові дії.

Щоб уникнути соціальної напруженості серед населення щодня здійснюється підвезення води населенню.

Звертаємо Вашу увагу, що мешканці Лисичанська та прилеглих населених пунктів мають право – звернутися до адміністрації міста для розгляду можливості:

- розселення до пункту тимчасового розміщення населення на території
міста Лисичанська чи території іншого населеного пункту;

- розселення у санаторіях;

- розселення в приміщення тимчасового маневрового фонду".

Дані "відписки" викликали багато негативних коментарів у мережі:

"З приводу зв'язку, на жаль((( навіть екстрених служб",

"Для уникнення соціальної напруженості серед населення... Мда...",

"Хто взагалі складав цю відповідь... З водопостачання центральної частини міста марення написали. Туди Білогорівська насосна подавала воду зі свердловин, але ніяк не ЗФС, у якої водозабір був із Дінця".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Немає паспорта, готуйся до фільтрації: для мешканців Лисичанська окупанти вигадали нові "правила"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк