01.06.2023, 11:57

Гауляйтера Сєвєродонецька та двох чиновників-зрадників судитимуть за колабораціонізм

Луганская, СБУ

"Мера" окупованого Сєвєродонецька та двох керівних чиновників російських "адміністрацій" на Луганщині судитимуть за колабораціонізм.

СБУ завершила досудове розслідування за фактом колабораційної діяльності так званого "виконувача обов'язків голови адміністрації м. Сєвєродонецька ЛНР" Миколи Моргунова. Про це повідомили у 3 управлінні ГУ СБУ у Луганській та Донецькій областях, передає Час Пік.

За даними слідства, мешканець міста Брянка Луганської області очолив окупаційну "адміністрацію" Сєвєродонецька у липні 2022 року.

"До 2014 року фігурант був членом партії регіонів та міським головою Брянки. Одразу після початку російської агресії він перейшов на бік проросійських угруповань і очолив окупаційну владу у місті. На території цього населеного пункту базувалося російсько-терористичне угруповання "Брянка СССР", відоме мародерством і звірствами щодо цивільного населення.

Наразі рашистський призначенець виконує адміністративно-розпорядчі функції, сприяє утвердженню окупаційного режиму та імітує «налагодження мирного життя» у напівзруйнованому Сєвєродонецьку", - повідомили в СБУ.

Крім того, слідчі Служби безпеки зібрали доказову базу щодо колишнього начальника відділу молоді та спорту Сєвєродонецької ВЦА. Чиновник добровільно погодився на співпрацю з ворогом і дав згоду працювати в окупаційній "адміністрації" Сєвєродонецька на однойменній посаді.

Фігурантом кримінального провадження також стала колишня чиновниця відділу освіти, молоді та спорту Троїцької селищної ради, яка добровільно пішла на співпрацю з окупантами та обійняла посаду "начальника управління праці та соціального захисту населення" у т.зв. "адміністрації Троїцького району ЛНР".

Наразі обвинувальні матеріали направлені до суду для розгляду по суті. Правопорушників оголошено у розшук.

"За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна", - зазначили у СБУ.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк