02.06.2023, 07:55

На Донеччині оголошено примусову евакуацію 239 дітей з 7 населених пунктів

Фото: Sergii Nuzhnenko/RadioSvoboda.org (RFE/RL)

Ухвалено рішення щодо примусової евакуації 239 дітей з 7 населених пунктів Донецької області, де ситуація безпеки залишається критичною.

1 червня під головуванням віце-прем'єра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Про це ]]>повідомили ]]>у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає Час Пік.

Члени Коордштабу одностайно підтримали рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації 239 дітей із 7 населених пунктів Донеччини, де безпекова ситуація залишається критичною.

Примусову евакуацію дітей буде проведено:

  • в місті Залізне,
  • селищах Нью-Йорк та Північне,
  • селах Костянтинівка, Іванопілля, Миколаївка, Подільське.

У Мінреінтеграції зазначили, що евакуйовані діти у супроводі одного з батьків чи законного представника будуть забезпечені безкоштовним притулком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою та психологічною підтримкою.

З питань евакуації з Донецької області можна звертатися до представників місцевої влади або за номером:

  • (098) 890-33-18

Також про бажання евакуюватись можна:

  • повідомити гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48;
  • написати в месенджери за номером: (096) 078-84-33.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк