09.06.2023, 17:18

ЗСУ проводять успішні штурми на Бахмутському напрямку: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Бахмут

Українські захисники мають успіх на Бахмутському напрямку. Ворог зазнає колосальних втрат.

Про це 9 червня повідомив речник східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

"За минулу добу підрозділи ЗСУ на деяких ділянках просунулися до 1200 метрів. Це проводять у межах оборонної операції. Головне завдання – максимально шкодити ворогу, підривати його бойовий потенціал", – йдеться у повідомленні.

За речника східного угруповання ЗСУ, українські захисники скористалися вдалим моментом, коли ворог проводить ротаційні заходи. Ті підрозділи окупантів, які заходять до міста, ще не до кінця знають місцевість, не провели відповідне рекогностування й злагодження. Тому нашим військовим вдається успішно завдавати ударів росіянам і проводити штурмові дії.

Череватий наголосив, що раніше це зробили з вагнерівцями, а тепер роблять зі стрілецькими та повітряно-десантними підрозділами окупантів.

Упродовж доби росіяни завдали 368 ударів ствольною та реактивною артилерією по позиціях ЗСУ. Відбулося 15 боєзіткнень і 5 авіанальотів. Вбито понад 100 окупантів, 163 поранено, 11 потрапили в полон.

Окрім того, вдалося знищити чимало ворожої техніки, а саме: три гармати, мінометно-артилерійську систему "Нона", САУ "Гвоздика", протитанкову гармату "Рапіра", протитанковий ракетний комплекс, РСЗВ "Град" і три польові склади боєприпасів.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Ми не знаємо багатьох рішень": екстрасенс дав прогноз щодо повернення Лисичанська до мирного життя

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк