11.06.2023, 12:49

"Продовжуємо працювати навіть через перепони": ДСНС України щодо ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Оксана Мовчан | Всі новини автора
герої

Станом на ранок 11 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя знизився понад метр, а від моменту підриву на понад 7 м. Рівень води в Дніпрі на позначці Херсон становить 4,18 м. За добу показник знизився на 0,54 м.

Про це повідомляє Telegram-канал ]]>ДСНС України]]>, передає Час Пік.
 
Станом на 10:00 на р. Дніпро у створі поста "Херсон" спостерігається поступове зниження рівня води та знаходиться на рівні 4,18 м. На Каховському водосховищі у створі поста "Нікополь" відмічається зниження рівня води (з моменту аварії) на 7,42 м. 
 
Підтопленими залишаються 32 населених пункти (3 821 будинки) на правому березі річки Дніпро та 14 населених пунктів, які перебувають на тимчасово окупованій території. 
 
Від ДСНС залучено 760 осіб та 174 од. техніки, з них 47 плавзасобів (у т.ч. 5 зведених загонів ДСНС). У м. Херсон знаходиться мобільна оперативна група апарату ДСНС та техніка підвищеної прохідності (5 од. снігоболотоходів "Богун").

Сьогодні, для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, від Державної пожежно-рятувальної служби Польщі до України прямують 10 цистерн, 10 мотопомп та  протипаводковий модуль з двома човнами. Вся техніка буде направлена на подолання  наслідків.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Крим залишиться без прісної води": Данілов пояснив, як підрив Каховської ГЕС вплине на розвиток півострова​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк