12.06.2023, 13:36

Росіяни готують техногенну катастрофу: в Армянську замінували хімзавод "Кримський титан", - ГУР

Віктор Білий | Всі новини автора

Російські загарбники готують техногенну катастрофу на хімзаводі "Кримський титан" у тимчасово окупованому Армянську на півночі Кримського півострова.

Про це ]]>повідомила]]> пресслужба ГУР у Telegram-каналі, передає Час Пік.

Наголошується, що відсутність води через підрив Каховської ГЕС порушила до критичного рівня виробничі процеси на заводі "Кримський титан", розташованому в окупованому Армянську на півночі півострова. "Окупанти не бачать можливості відновити роботу підприємства, можливо йдеться про його повну зупинку".

"За наявною інформацією, інженерні підрозділи армії РФ протягом декількох днів мінують цехи, а також закладають вибухівку на заводській і прилеглій території. Теракт, що готується росіянами на "Кримському титані", означатиме штучну техногенну катастрофу з жахливими наслідками", - йдеться в повідомленні.

На холодильному обладнанні заводу використовують близько 200 тонн технологічного аміаку.

"У разі вибуху аміачну хмару може накрити прилеглі райони за пів години. Під загрозою, перш за все, виявляться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини", - попередили в ГУР.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Крим залишиться без прісної води": Данілов пояснив, як підрив Каховської ГЕС вплине на розвиток півострова

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк