18.06.2023, 14:09

"Все добре", один день було тихо": обстановка в Кремінній, Рубіжному, Сєвєродонецьку від місцевих "почекунів"

Віктор Білий | Всі новини автора

У тимчасово захоплених містах Луганщини, за повідомленням місцевих "почекунів", "все добре": "у Кремінній був один день тиші, у Рубіжному - без змін, а в Сєвєродонецьку почали знімати асфальт".

Про це повідомляють "почекуни" у місцевих пабліках, передає Час Пік.

Обстановка у Кремінній:

"У місті є світло, газ, вода в більшості будинків. Тиждень пройшов відносно спокійно: прильотів помітно менше було, десь лісами, містом начебто не було. 17.06 було дуже тихо, можна сказати без жодного пострілу. Люди активно працюють на городах. Дуже часто їздить автобус Кремінна-Сєвєродонецьк, набиті битком людьми в обидва боки".

Обстановка у Рубіжному:

"По Рубіжному нічого нового додати не можу, без змін".

"Вісточка з Рубіжного. Забудовники складають списки на ремонт будинків. Спершу ремонт виконуватимуть тих будинків, де невеликі пошкодження. Насамперед - лікарні, садочки, школи. Складають списки будинків під знесення. На їх місці будуватимуть аналогічні будинки. Багато дітей з нашого міста поїдуть у табори на літо до Татарстану. Уже сформовано перші потоки. Запис у табір у школах”.

Обстановка у Сєвєродонецьку:

"Окрім будівельно-ремонтних робіт, деякими вулицями почали знімати асфальт і проводити підготовчі роботи для укладання покриття, але звичайно не там, де їздить основний потік машин...".

Реакція користувачів мереж на обстановку у містах:

"Асфальт зріжуть і поїде він у відомому напрямку".

"Набиті людьми автобуси. З тим, що 10 людей по місту лазить і по 2 людини в маршрутці їздить."

"Ціна краси дуже велика - зруйновано будинки, людські долі, поховано сотні людей у Сєвєродонецьку. Визволителі звільнили від щасливого дитинства дітей, від спокійної старості старих, молодих здорових людей від щасливого життя. Скло засклило в будинках, дахи ремонтують, ніби ми жили без цього. Зовнішній вигляд будинків одне, а усередині квартир хто відновлюватиме? Люди роками створювали своє житло, а тепер — розруха. Все красиво на словах, а на ділі – все це відновлюватиметься не один десяток років. А жити в комфортних умовах колись?".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Зруйноване місто: Google частково оновив супутникові знімки Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк