19.06.2023, 09:43

У Лисичанську війська РФ розташувалися в житлових кварталах – доступ туди обмежений: Лисогор про ситуацію на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Лисичанську Луганської області війська РФ розташувалися у житлових кварталах. А місцеві жителі обмежені навіть у можливості вільно пересуватися містом.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram-каналі, передає Час Пік.

Лисичанську війська РФ розташувалися в житлових кварталах - доступ туди обмежений. Місцеві жителі вже обмежені у всьому - немає світла, води, зв'язку. Навіть у можливості вільно пересуватися містом і жити у своїх будинках. Бо в багатоповерхівках, що вціліли, розташувалися військові Росії. Доступ до певних кварталів для цивільних обмежено", - йдеться у повідомленні.

Повідомляючи про ситуацію в області Лисогор зазначив, що в Невському росіяни зруйнували ще чотири будинки.

"У неділю вранці окупанти знову відкрили вогонь по Невському. Били прямо по житловій забудові. Зафіксовано влучення по чотирьох будинках. Вони отримали серйозні руйнування. Але, на щастя, на момент обстрілу виявилися порожніми - постраждалі відсутні", - написав він.

Глава області зазначив, що мешканців окупованої Луганщини на законодавчому рівні змушують відмовлятися від українського громадянства.

"На РФ введено в дію закон про особливості правового становища громадян Росії, які мають громадянство України, дія якого поширюється на окуповані території. Якщо просто – людину змушують задекларувати відмову від громадянства України, після чого вона зобов'язується утриматися від використання паспорта та інших документів українського зразка. І одразу підпадає під перевірку. У разі порушення її позбавлятимуть ще й громадянства Росії та обмежать доступ практично до всіх державних послуг", - написав Лисогор.

Нагадаємо, раніше у місцевих пабліках з'явилися повідомлення від мешканців Лисичанська, що російські окупанти встановили блокпост в одному із дворів, тому "фактично потрапити додому без прописки неможливо".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк