22.06.2023, 10:40

"Витончений вид садизму": як розважають і чим "обдаровують" окупанти мешканців Лисичанська та Сєвєродонецька

Луганщина, оккупация

Російські пропагандисти продовжують клепати сюжети про "повернення мирного життя" в окупованих Лисичанську та Сєвєродонецьку. Цього разу вони показали, як розважають мешканців окупованих міст та чим їх "обдаровують".

Міста Лисичанськ та Сєвєродонецьк вже рік перебувають в окупації. Люди виживають лише за рахунок подачок від російських "визволителів", котрі кожну свою "благодійну" акцію ретельно документують, повідомляє Час Пік.

В окупованих Лисичанську та Сєвєродонецьку гуманітарна ситуація залишається складною. Вже рік, як ці міста окуповані російськими загарбниками, і досі там не відновлено міських комунікацій. У багатьох немає світла та газу, великі проблеми з водопостачанням. Немає роботи, засобів для існування та кваліфікованої медичної допомоги. Люди живуть в інформаційному вакуумі.

Незважаючи на це, російські "визволителі" без втоми розповідають, що у Сєвєродонецьк та Лисичанськ "повертається мирне життя", а лінія фронту "відходить все далі".

Черговий сюжет російські пропагандисти присвятили тому, як волонтери "Єдиної Росії" та фонду "Рідовка допомагає!" розважають сєвєродончан та лисичан у "центрах допомоги".

Гучно названий "центр допомоги" складається з 2-х наметів: в одному розважають-зомбують дітей, а в другому можна підзарядити телефон, випити чаю із сухарями та води... Навіть видачу хліба росіяни знімають на камеру "для історії"...

Як заявляє окупаційна влада, волонтери організували для дітей "зону для відпочинку на вулиці, грають у настільні ігри, проводять спортивні заняття". На думку окупантів, саме так мають відпочивати, веселитися та розвиватися діти у ХХІ столітті...

А "друзі" з російського міста Набережні Челни вирішили порадувати бабусь у Лисичанську та подарувати їм... "кравчучки". Тепер, на думку "визволителів", лисичанським пенсіонеркам буде набагато простіше жити...

"Звільнений Лисичанськ. Тепер тут мир та порядок. Я все частіше хочу матюкатися... Тримався довго... Тут багато хотів поматеритися...", - прокоментував побачене луганський блогер Savelyi Vasserman.

Неможливо з ним не погодитись. Тільки такі емоції викликають усі "солодкі та правдиві" сюжети розпропаганди. Забрали у людей все, а натомість - чайок із сухарями, буханець хліба, склянка води, "кравчучка" та сумнівні розваги...

"Який сенс заряджати телефони, якщо немає инета та зв'язку", "Вони це спеціально? Це такий витончений вид садизму? Знущання над бранцями?", "Шкода бабусь. Їм би ліки, їжу та спокій. А вони їм кравчучки", "Без матів це дивитися неможливо", - пишуть люди у мережі.

Про реальну ситуацію в окупованому Лисичанську та настрої місцевих жителів розповів голова Лисичанської міської військової адміністрації Валерій Шибіко.

Також стало відомо, що мешканців окупованих територій змусять відмовитись від громадянства України. За використання українських документів окупанти жорстко каратимуть.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Навіщо купувати складаний ніж

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк