28.06.2023, 22:17

На ТОТ Донецької області критичний дефіцит робочої сили та палива, - ЦНС

Марина Гончар | Всі новини автора
тот

На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей спостерігається значна гуманітарна криза. Особливо серйозний дефіцит загострюється у сфері палива.

Про це сьогодні повідомили у Центрі національного спротиву, передає Час Пік.

"На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей фіксується серйозний дефіцит палива. Найгірша ситуація в містах Маріуполь та Довжанськ. Загалом гуманітарна криза на ТОТ системно загострюється", - йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок злочинної мобілізації виник дефіцит робочої сили, зокрема шахтарів, металургів, інженерів, будівельників, слюсарів, водіїв, лікарів та інших спеціалістів. Це створює додаткові труднощі для функціонування промислових та соціальних секторів на окупованих територіях.

Загалом ситуація на тимчасово окупованих територіях Донеччини є критичною. Ціни на життєво важливі товари та послуги постійно зростають.

"Комунальні послуги зросли на 20%, паливо на 20%. Продукти першої необхідності за пів року зросли від 20 до 45%", - додали в пресслужбі ЦНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі міст так званих "ЛНР" та "ДНР" вже понад 9 років потребують звичайних "земних радощів", які стали недоступними з приходом "руського миру". Мешканці Донецька вже не мріють дістати квиток на Лігу чемпіонів чи мегашоу зарубіжної зірки. Тепер вони мріють про можливість помитися хоча б раз на 3 дні...

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Місто в жахливому стані": Жителі окупованого Рубіжного сподіваються лише на "вибори"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк