01.07.2023, 15:26

Місто розбирають "на запчастини": що відбувається в окупованому Сєвєродонецьку

что происходит в оккупированном Северодонецке

Російські окупанти хвацько рапортують про "відновлення" Сєвєродонецька та "підготовку" до нового опалювального сезону в "звільненому" місті. Насправді, повним ходом триває розграбування Сєвєродонецька, зруйнованого російською ордою.

У Сєвєродонецьку російські окупанти відкрито демонтують систему централізованого опалення та розібрали котельню у новому районі. Свої дії вони пояснюють підготовкою до нового опалювального сезону, повідомляє Час Пік.

По факту, триває розграбування міста - окупанти та місцеві колаборанти намагаються нажитися, вирізаючи на металобрухт газопроводи, водопроводи, демонтують обладнання на зруйнованих підприємствах. Все цінне було вивезено в РФ раніше, тепер орда загарбників поспішає підчистити решту.

"Тим часом Сєвєродонецьк загарбники готують до другої зими в окупації.

Місцеві жителі тихо спостерігали, як нібито спеціалісти під видом відновлення зрізали котельну у новому районі міста.

Наразі від неї залишився лише каркас. Котли та комунікації зникли в невідомому напрямі”, - повідомили у ЛОВА.

Тим часом російські пропагандисти штампують "красиві" сюжети про "відновлення" Сєвєродонецька. Але фактично всі роботи ведуться в одному районі міста, який не сильно постраждав від обстрілів. Там на камеру проводять "якісні ремонти", попутно продовжуючи розграбування квартир.

До окупованого Сєвєродонецька повернулися часи СРСР: люди голодують та не можуть знайти роботу, зарплату не виплачують, у місті антисанітарія, місто зруйноване і відновлювальні роботи починати окупанти не планують. Зима не за горами, і як виживатимуть сєвєродончини у холодному зруйнованому місті - нову "владу" не хвилює.

При цьому окупанти не втомлюються "закручувати гайки", постійно посилюючи перевірки та тиск на мирне населення. Не дають спокою навіть дітям - на окупованій Луганщині вчителів змушують "стучати" на учнів...

Нагадаємо, місто Сєвєродонецьк залишилося у переліку міст, яким рекомендовано змінити назву. Запропоновано декілька варіантів.

Про ситуацію в окупованому місті розповіли керівник військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк та голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко:

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк