02.07.2023, 12:14

Зруйнована інфраструктура, закриті квартали, відсутність відновлювальних робіт: про ситуацію в окупованому Лисичанську

оккупированный Лисичанск

Лисичанськ перебуває в окупації рівно рік. Зруйнувавши обстрілами будинку, інфраструктуру та міські комунікації, російські окупанти не поспішають відновлювати місто. За рік майже нічого не зроблено із "красивих обіцянок".

Беззаконня, розруха, голод, відсутність елементарних людських умов життя, інформаційний вакуум, безробіття, приниження та утиски... Це лише мала частина "принад", яку приніс "руський мир" на захоплені території Луганщини, повідомляє Час Пік.

В окупованому Лисичанську так і не відновлено електро-, водо- та теплопостачання. "Визволителі" на камеру російських пропагандистів роздають людям "гуманітарку" та гучні обіцянки, але не поспішають вкладати кошти у відновлення міста.

Лисичанські лікарні перетворені на військові шпиталі, цілі міські квартали закриті для людей, оскільки там розміщують російських військових та техніку.

При цьому, окупаційна влада активно відновлює радянські пам'ятники, проводить патріотичні мітинги та відзначає сумнівні свята. Такі, наприклад, як річниця "звільнення" Лисичанська...

Начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій Шибіко розповів про рік окупації росіянами лисичанської громади:

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк