15.07.2023, 11:15

Ласкаво просимо в "руський мир": 25 в'язниць та 6 виправних центрів планують побудувати росіяни на окупованих територіях

25 тюрем и 6 исправительных центров планируют построить россияне на оккупированных территориях

Російська влада планує побудувати на окупованих територіях України 25 в'язниць та 6 виправних центрів. Більшість з них збудують у так званих "ДНР" та "ЛНР".

Такі плани містяться у розпорядженні російського уряду, яке було затверджено у січні 2023 року. У ньому йдеться про те, що будівництво тюремних об'єктів буде завершено до 1 січня 2026 року, передає Час Пік.

Можна навіть не сумніватися, що на будівництво цих об'єктів у РФ знайдуться й кошти, й час, й сили. Це до відновлення зруйнованих будинків та комунікацій у нової "влади" руки не доходять...

За ]]>даними ]]>AP, в РФ є як мінімум 40 місць утримання під вартою для мирних жителів України, ще 63 - розміщені на окупованих територіях.

Уряд України стверджує, що близько 10 тис. мирних жителів можуть перебувати у місцях позбавлення волі. Приводом для затримання можуть стати "неправильний" погляд чи висловлювання, розмова українською мовою, спроба відстояти свої права...

У російських в'язницях мирні жителі України зазнають тортур. Деяких людей ув'язнюють на кілька днів, інші зникають надовго. Зафіксовано випадки, коли люди пропадали безвісти.

Росія досі продовжує заперечувати, що, порушуючи Женевські конвенції, затримує цивільних українців й примусово переміщує їх до РФ.

Такий він, "правдивий руський мир"...

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк