16.07.2023, 07:36

Вибухи у Севастополі: окупанти заявили про комбіновану атаку БПЛА

Взрывы в Севастополе / Иллюстративное фото. Открытый источник

У Криму в тимчасово окупованому Севастополі в ніч проти 16 липня пролунало кілька вибухів. Окупаційна влада Севастополя заявила, що сили ППО та флот відбивають комбіновану "атаку ворожих БПЛА".

У Криму відбито масовану атаку безпілотників. Про це пишуть російські Telegram-канали, передає Час Пік.

Так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що БПЛА атакували Севастополь над морем в районі мису Херсонес, в районі Севастопольської бухти та Балаклави.

За інформацією Telegram-каналу SHOT, один БПЛА було збито силами ППО, ще п'ять придушені засобами РЕБ. Також на зовнішньому рейді було знищено два надводних безпілотника.

Гауляйтер Севастополя Розвожаєв закликав кримчан довіряти "тільки офіційній інформації" та запевнив, що в місті "тихо й все спокійно".

"Атака була масованою та тривалою. За всіма цілями наші військові відпрацювали над морем та на підході до бухт. Наголошую: жодні об'єкти ані в місті, ані в акваторії не постраждали", – заявив Развожаєв.

Його слова не надто заспокоїли жителів Севастополя, які прокинулися від гучної "бавовни". Одні роздратовані, інші налякані тим, що СВО вже так близько підійшла до міста. До того ж, окупанти не надали жодних кадрів, що підтверджують знищення БПЛА.

Керівник прес-центру Сил оборони та охорони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону прокоментувала нічну "бавовну" у Криму.

За її словами, окупанти часто створюють таку бойову картинку, щоб переконати населення тимчасово окупованих територій у тому, що вони максимально працюють над забезпеченням їхньої безпеки.

"Зокрема, вони дуже потужно реагують на повідомлення в інформаційному полі. Тобто, побачивши такі міцні заяви головнокомандувача, окупанти цілком здатні забезпечувати подібні провокації", – сказала Гуменюк.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк