17.07.2023, 20:48

Повідомлено про підозру "навіднику танка" з Алчевська, який воював на боці окупантів

луганская прокуратура

Повідомлено про підозру "навіднику танка" з Алчевська, який воював на боці російських окупаційних військ. Йому загрожує великий термін ув'язнення.

Про це ]]>повідомляє]]> прокуратура Луганської області у Facebook, передає Час Пік.

За даними слідства, з вересня 2016 по липень 2021 року мешканець Алчевська брав участь у збройному опорі ЗСУ в Луганській області. Підозрюваний "служив" у лавах незаконного збройного формування "4 окремої мотострілецької бригади народної міліції ЛНР". Він обіймав посади "стрілка-водія окремої роти розвідки", "водія взводу постачання" та "навідника танка Т-72".

Фігурант був забезпечений військовим екіпіруванням та стрілецькою вогнепальною зброєю для виконання бойових завдань. За "службу" отримував щомісячну грошову винагороду в російських рублях. Бойовик у складі незаконного формування знаходився в Алчевську та Брянці Луганської області. Після повномасштабного російського вторгнення підозрюваний поновився на "службі" у свій підрозділ. На початку липня 2023 року військовослужбовці ЗСУ взяли його в полон біля села Андріївка Бахмутського району під час боїв.

Чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: СБУ затримала в Одесі зрадника, який у 2014 році захоплював адмінбудинки на півострові

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк