18.07.2023, 22:42

Ліків немає, хворі вмирають, не дочекавшись "швидкої": що з медициною в окупованому Сєвєродонецьку

северодонецк

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області склалася катастрофічна ситуація через нестачу медикаментів. Отримати медичну допомогу практично неможливо.

Про ситуацію у Сєвєродонецьку та інших населених пунктах регіону повідомляє керівник Сєвєродонецької ВА Роман Власенко, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської ОВА у ]]>Telegram]]>.

За словами Власенка, у місті дефіцит медикаментів, при цьому коштують вони недешево. Варто зазначити, що раніше в ЛОВА також зазначали, що єдиний спосіб отримати ліки в Сєвєродонецьку - домовитися про доставку з Луганська, але вартість доставки - 50-100% від вартості ліки.

Ще складніша ситуація з придбанням медикаментів у Лисичанську, Рубіжному та Кремінній. Ціни на ліки завищені у два-три рази.

Крім того, через відсутність мобільного зв'язку неможливо отримати екстрену медичну допомогу.

"У місті все частіше трапляються випадки, коли хворі вмирають, так і не дочекавшись швидкої допомоги. Мобільного зв'язку в Сєвєродонецьку немає, тому за лікарями треба йти пішки", - йдеться у повідомленні.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Щоб гуманітарну допомогу не давати": окупанти перевели Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне в "жовту" зону, - соцмережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк