19.07.2023, 20:44

На Луганщині окупанти виселяють законних власників житла та заселяють громадян РФ, - Маляр

луганская область

На тимчасово окупованих територіях України росіяни намагаються штучно збільшити кількість населення з російськими паспортами для участі у так званих виборах у вересні цього року.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"Так, російські окупаційні  адміністрації почали масово виселяти громадян України з їх будинків і квартир, під проводом нібито заборгованості за комунальні послуги. Це насамперед стосується людей, які не отримали паспорт громадян РФ. Зокрема, у Старобільську після виселення в такий спосіб законних власників житла туди заселяються громадяни РФ", - йдеться у повідомленні.

Маляр зазначила, що мешканцям окупованої частини Херсонської області, які не мають російських паспортів, заборонили повертатися до населених пунктів, терміново залишених внаслідок підриву Каховської ГЕС.

"Водночас, окупанти змушують постраждалих від підтоплення та примусово виселених зі своїх домівок громадян України переїздити до росії або на тимчасово окуповану територію АР Крим", - додав заступник міністра.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: За місяць Україна повернула більше територій, ніж РФ захопила за рік, - британська розвідка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк