20.07.2023, 13:09

"Місцевим не належиться": Чому сєвєродончани не можуть потрапити на прийом до російських лікарів

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Сєвєродонецьк

Російські окупанти в пропагандистському виданні похвалилися роботою лікарів, що приїхали з Росії у Сєвєродонецьк Луганської області. Щоправда, місцевим жителям так і не вдалося потрапити навіть на консультацію до них.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на регіональний Telegram-канал "]]>Северодонецк | ЛХС 1934"]]>.

У газеті "Вестник Северодонецка" пропагандисти написали матеріал із заголовком "Братня допомога лікарів із Пермі". У ньому вони гарно описали те, як російські медичні працівники приїхали допомогти жителям Сєвєродонецька через відсутність спеціалістів у "звільненому" місті.

У тексті йдеться зокрема про "професіоналізм", "уміння вислухати кожного пацієнта", а також про "турботу та тепло, яке так необхідне сьогодні". Жителі Сєвєродонецька, які дізнались про приїзд лікарів через видання, вирішили піти до лікарні. Однак там їх не допустили до спеціалістів навіть для консультації.

За словами автора повідомлення, лікарі з РФ надають послуги лише жителям з Кремінної та Рубіжного, які перебувають у пункті розміщення, а до сєвєродонецьких лікарів людей теж не пускають:

"А на запитання "тут же і сєвєродонецькі медики допомагають, чому до них не можна?" пермські не змогли відповісти. Вони не знають, що залишки сєверодонецької охорони здоров'я зараз працюють виключно на військових, і звичайним людям там теж не надають послуг", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Сєвєродонецьку катастрофічна ситуація з медициною. У мережі з'явились фото однієї з аптек, асортимент там зовсім невеликий.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Ліків немає, хворі вмирають, не дочекавшись "швидкої": що з медициною в окупованому Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк