21.07.2023, 13:03

"Обмежений в'їзд, перепустки та бавовна": Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Рідна

На території тимчасово окупованої Луганської області зростає кількість так званих контрольно-пропускних пунктів. Загарбники кидають значну кількість ресурсів, але ЗСУ стримують атаки ворога. 

Про це повідомляє очільник Луганської ОВА у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"Загарбники кидають значні ресурси, аби досягти успіху на Луганщині. Мають великий запас снарядів та постійну підтримку з неба. Втім, українські військові стримують кожну навалу ворога. Щодня і щоночі у небезпеці перебувають жителі Невського, які не погоджуються виїхати й врятувати собі життя. Село – під цілодобовим обстрілом противника. Як і населені пункти, розташовані поряд. Відкривав ворог вогонь і в бік Білогорівки", - йдеться у повідомленні.

Окупанти вже не знають, як боротися з "бавовною" та її походженням. Зв’язок у містах та селах уздовж лінії фронту вони вимкнули вже декілька місяців тому. Постійно посилюється пропускний режим. Так, із 1 серпня буде значно обмежений в’їзд до Рубіжного. Без місцевої реєстрації не пускатимуть нікого, навіть перевізників.

"Тобто, якщо людина винайме автівку в іншому місті, то в кращому випадку її підвезуть до блокпосту", - підкреслив Лисогор.

Він повідомляє, що для індивідуальних потреб необхідно оформити перепустку в окупаційній адміністрації. Термін її дії – місяць.

"Зростає кількість контрольно-пропускних пунктів й на Сватівщині. Там починають перевіряти кожного на наявність паспорту рф. Якщо в людини залишаються документи українського зразка – її запрошують на "бесіду", - наголошує очільник ЛОВА.

Як повідомлялось раніше, у тимчасово окупованому Сватовому Луганської області стає дедалі гучніше. Звуки вибухів чутно навіть під час телефонної розмови й в сусідніх населених пунктах.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Водив односельців на розстріл": СБУ затримала поплічника окупантів на звільненій території Миколаївщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк