10.08.2023, 15:00

"Ситуація є динамічною, системних проривів ворога не було": Череватий про Куп'янський напрямок

Оксана Мовчан | Всі новини автора
напрямок

Ситуація на Куп’янському напрямку є загрозливою тривалий час, однак, попри те, що російські сили вже кілька разів намагалися реалізувати великий наступ, великої стратегічно-наступальної операції їм не вдалося.

Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі ]]>Радіо Свобода]]>, передає Час Пік.

"Завдяки грамотній роботі командувачів, штабів, розвідці, правильній побудові оборони, неймовірному героїзму і мужності наших воїнів їм це не вдавалося", – розповів він.

За словами Череватого протягом доби загарбники чотири рази намагалися атакувати українські позиції в районі Синківки та Іванівки на Куп’янському напрямку, і в районі села Новоселівське на Сватівському напрямку.

"559 разів різними типами артилерії ворог завдавав удари по наших позиціях, 16 авіанальотів", – зазначив речник.

Сергій Череватий також прокоментував заяву командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського про те, що на Куп’янському напрямку "окремі позиції за ці дні декілька разів переходили із рук в руки". Так, речник Східного угруповання військ повідомив, що ситуація є динамічною, але системних проривів ворога не було. Йдеться про десятки-сотні метрів.

"Відбувався рух по певним позиціям. Йдеться про десятки, можливо сотні метрів. Будь-яка наступальна операція має за головну мету: системний прорив оборони ворога, взяття його в оточення чи примушення тікати. Відповідно після цього вихід на оперативний простір і досягнень якомога більшого успіху, тобто захоплення територій та закріплення на ній. Всього цього ворогу багато тижнів не вдається досягти", - наголосив він.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Неймовірний порятунок під Кремінною: на відео показали, як бойовий медик збиває дрон під час евакуації

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк