17.08.2023, 08:54

"Місто-мрія": Окупанти заявили про наміри перетворити Лисичанськ на "місто-сад"

Лисичанск

Як заявляють російські пропагандисти, "звільнений" Лисичанськ активно відновлюють. Окупанти навіть заявили про наміри перетворити Лисичанськ на "місто-сад".

Незважаючи на те, що кремлівські пропагандисти невпинно твердять про те, що Лисичанськ "відроджується та відновлюється", свіжі відео з окупованого міста говорять про інше, повідомляє Час Пік.

Руїни, бур'ян, бруд та порожнеча - так сьогодні виглядає "звільнений" Лисичанськ.

Але "красиві" обіцянки та гучні заяви не вщухають з липня 2022 року, коли російські війська зайшли до Лисичанська. Понад рік окупанти обіцяють розпочати відновлення міста, зруйнованого обстрілами.

Окупаційна адміністрація Лисичанська заявила, що Єдиний інститут просторового планування РФ розробляє генеральний план міста. Запропоновано заходи щодо покращення стану навколишнього середовища Лисичанська.

За задумом російських фахівців, "ключовими елементами зеленого каркасу Лисичанська стануть громадські простори – міський парк та набережна річки Сіверський Донець".

Планується, що "озеленені території будуть рівномірно розподілені в межах міста, сформовані вздовж річок, автомобільних та залізничних магістралей".

У центральній частині Лисичанська збираються створити впорядковані зони для прогулянок, а у віддалених районах – великі зелені простори для рекреації та активного відпочинку.

Інженер-еколог, начальник Екологічної майстерні з ДАУ "НІ і ПІ Градплан м. Москви" заявив, що "розвиток екологічного каркасу забезпечить нові можливості для створення сприятливого для життя міського середовища". Ну, мабуть, росіянам у Москві видніше, що потрібно лисичанам найбільше...

Вже більше року багато жителів "звільненого" Лисичанська живуть без світла та води, у зруйнованому місті, що обростає сміттям та бур'яном. Тепер лисичанам пообіцяли перетворити Лисичанськ на "місто-сад". Їм одразу "стало легше"...

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк