09.09.2023, 12:06

"Руський мир" майже знищив вугільну промисловість на Донбасі: шахти закривають, шахтарів погнали "на забій"

Иллюстративное фото / Открытый источник

Вугільна промисловість "звільненого" Донбасу знаходиться на межі повного знищення. Обіцяного окупантами "розквіту" так і не сталося. Шахти закривають, гірників відправляють на фронт вмирати за "руський мир".

Окупаційна влада у 2014 році дала "красиві" обіцянки, обіцяла золоті гори, дала шахрям надію на сите й забезпечене життя. Минуло майже 10 років і "почекуни" залишилися біля розбитого корита, повідомляє Час Пік.

На нечисленних діючих шахтах Донбасу, що залишилися, банально нікому працювати. Шахтарів мобілізували та відправили на фронт, використовуючи у "м'ясних штурмах". Повертаються з них небагато, і з них вже ніхто не може працювати за фахом.

"У 2014 році переносники руського миру на Донбасі кричали, що варто лише відокремитися від України, як регіон розквітне, перестане "годувати Галичину", а Росія вкладе в нього гроші.

Минуло майже 10 років. Тепер ті самі люди з сумом визнають, що вугільна промисловість майже знищена. У шахти з 2014 року нічого не вкладали. А робочої сили гостро не вистачає, бо шахтарів погнали на забій та поклали у м'ясних штурмах.

Росія прийшла. Але патріоти Росії й в страшному сні не могли собі уявити, що вона зробить із ними таке", - ]]>пише ]]>український журналіст Денис Казанський.

На YouTube-каналі ]]>Denis Kazanskyi]]> опубліковано свіжий сюжет про те, як РФ знищує вугільну промисловість Донбасу.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк