10.09.2023, 15:07

ЗСУ зайняли частину Опитного: до Донецького аеропорту приблизно 3,5 км

Українські військові провели успішну операцію на південь від Авдіївки Донецької області, під час якої зайняли частину Опитного.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

"Два дні тому, коли російські військові штурмували позиції на півночі міста, українські військові провели блискучу операцію та зайняли частину Опитного. Вони там змогли закріпитися. Наразі тривають бої у самому населеному пункті", - розповів Барабаш.

Як пишуть користувачі мережі, "ЗСУ стоять практично за 3-7 км від Донецька, а до аеропорту приблизно 3,5 км".

У ранковому зведенні 10 вересня Генштаб ВСУ повідомив, що на Авдіївському напрямі Сили оборони продовжують утримувати ініціативу та проводять штурми.

"На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах Сили оборони продовжують утримувати ініціативу: стримують ворога, проводять штурмові дії та метр за метром відвойовують нашу землю. Зокрема, українські воїни відбили близько 15 атак ворога в районі Мар'їнки", - йдеться у повідомленні.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Сили оборони просунулися у двох напрямках: в ISW проаналізували успіхи українських військових

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк