14.09.2023, 11:44

На Луганщині будь-яка медична допомога буде під забороною для людей без паспорта РФ: окупанти назвали "крайній строк"

Иллюстративное фото / Открытый источник

На окупованій території Луганської області люди, які не мають паспорта РФ, незабаром ризикують залишитися без медичної допомоги. Окупаційна влада назвала остаточні строки.

У так званій "ЛНР" з 1 листопада відмовлятимуть у будь-якій медичній допомозі людям, які не отримали російського громадянства, повідомляє Час Пік.

За інформацією Луганської ОВА, окупаційні адміністрації вже зараз вимагають від підприємств у регіоні надати перелік робітників, які не мають медичного страхування та погрожують штрафами за ігнорування відповідних вимог.

"Є наказ відмовляти у наданні місцевим жителям меддопомоги за відсутності медичного страхування. Останнє можна отримати лише з російським паспортом. За планами уряду рф, ці поліси всі мають отримати до 31 жовтня. А до цього, відповідно, паспорти РФ", - йдеться в повідомленні ЛОВА.

У мережі нерідко можна зустріти повідомлення про те, що на окупованих територіях люди не можуть отримати медичну допомогу навіть за наявності російського паспорта - лікарні не працюють або обслуговують лише російських військових, лікарів не вистачає, "швидкі" не виїжджають на виклик...

Наприклад, в окупованому Маріуполі з вересня 2023 року вже припинено видачу інсуліну хворим на цукровий діабет за відсутності у них російського паспорта.

Окупантів не хвилює, де та чим цивільні люди повинні лікуватися й як виживатимуть у таких умовах...

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк