15.09.2023, 07:50

ЗСУ ліквідували вже другого командира російського елітного полку ПДВ

Сили оборони України ліквідували командира елітного десантно-штурмового полку 247-го ПДВ РФ. Російському офіцеру Василеві Попову було 38 років. Його підрозділ проводить контратаки проти ЗСУ на кордоні Запорізької та Донецької областей України.

Про це повідомляють пропагандистські ресурси, передає Час Пік.

Попов став другим убитим командиром, першим в Україні загинув полковник Костянтин Зізевський. Його ліквідували ще 26 лютого 2022 року.

"Сьогодні в ніч загинув командир 247-го полку новий, тільки недавно на посаду вступив. Хороший мужик, ну реально, герой, просто герой, у мене інших слів немає, і мені його шкода. З ним ще три хлопці загинули, і мені їх шкода", – повідомили пропагандистські Telegram-канали.

Пізніше в групі російської соцмережі "ВКонтакті" також повідомили про загибель Попова. Автор поста повідомив, що раніше ліквідований офіцер обіймав посади командира роти та начальника штабу батальйону. Передбачається, що йдеться про 11-у окрему десантно-штурмову бригаду з Улан-Уде.

Аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) у звіті від 14 вересня підтвердили загибель Попова. Вони припустили, що він у серпні чи вересні змінив Петра Попова на посаді командира 247 полку.

За словами експертів, підрозділи 247 полку діють в районі кордону Донецько-Запорізької області. Це щодо елітні сили, які проводять обмежені контратаки на критичних ділянках фронту. Смерть Попова, як очікується, послабить підрозділ.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: ЗСУ витіснили росіян ще з кількох позицій: карти боїв ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк