07.10.2023, 07:55

ЗСУ мають просування в районі Андріївки, а окупанти відновили наступ під Куп'янськом: ISW про ситуацію на фронті

Віктор Білий | Всі новини автора

Українські війська продовжують запеклі бої в районі залізниці на південному фланзі Бахмутського напрямку. І мають успішні наступальні дії в районі Андріївки. Однак окупанти відновили наступальні дії під Куп'янськом.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у звіті за 6 жовтня, повідомляє Час Пік.

"Українські сили продовжують успішні наступальні дії на південь від Бахмута в районі Андріївки (8 км на південний захід від Бахмута)", - йдеться у повідомленні.

Представник українського Генштабу та прессекретар Східної групи військ України капітан Ілля Євлаш повідомив, що російські війська безуспішно намагалися повернути втрачені позиції на схід від Диліївки (15 км на південний захід від Бахмута), на південь від Андріївки та біля Кліщіївки.

Добровольчі батальйони "Шторм Осетія" і "Аланія", що діють у цьому районі, стверджують, що українські сили поступово пересувають лінію фронту ближче до Вербова. Невеликі групи української піхоти продовжували атакувати російські позиції на лінії Копані-Роботине, що за 5 км на північний захід від Роботиного. ВСУ продовжують атаки поблизу Вербового та Новопрокопівки (18 км на південний схід від Орєхова).

Крім того, за повідомленням аналітиків, окупанти відновили наступальні дії під Куп'янськом 6 жовтня, більшість російських сил, розгорнутих на цій ділянці фронту, ймовірно, залишаються боєздатними.

Українські військові повідомили про зниження активності російських військ під Куп'янськом протягом останніх тижнів, але 6 жовтня представник Східної групи українських військ Ілля Євлаш заявив, що російські війська відновили бойові дії на Куп'янсько-Лиманському напрямі.

Один із російських "військкорів" схарактеризував відновлений наступ військ на Куп'янськ як "широкомасштабний", а згодом видалив це повідомлення.

Раніше начальник Головного управління військової розвідки Кирило Буданов повідомляв, що російські військові розгорнули елементи новоствореної 25-ї загальновійськової армії на Куп'янському напрямку на заміну 41-ї ОВА

Аналітики припускають: відновлення російських наступальних операцій під Куп'янськом за участю елементів 25-ї ОВА, ймовірно, має на меті відвернути увагу української сторони від інших ділянок фронту на півдні України.

Однак, за попередньою оцінкою ISW, 25-а ОАК була поспішно розгорнута до запланованої дати в грудні 2023 року і, ймовірно, сильно недоукомплектована, погано підготовлена чи то й інше разом.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Мобілізація на ТОТ: представники "військкоматів" розшукують ухилянтів в Криму

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк