19.10.2023, 11:04

До Авдіївки призупинили постачання гуманітарної допомоги: начальник МВА назвав причину

Авдіївка

Російські окупанти почали рідше обстрілювати Авдіївку Донецької області, однак до міста тимчасово припинили постачати гуманітарну допомогу через небезпеку.

Про це ]]>повідомив]]> начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш в коментарі Українському Радіо, передає Час Пік.

За його словами, ввезення гуманітарної допомоги наразі призупинено, тому що шлях до Авдіївки постійно під обстрілами. Однак це не буде проблемою для місцевого населення:

"Утім, у місті накопичено резервів. Ми від початку повномасштабної війни намагалися ці резерви підтримувати з розрахунку на кількість населення орієнтовно на 2-2,5 місяці", — сказав Барабаш.

Він зазначив, що резервів гуманітарної допомоги має вистачити приблизно на 3 місяці. Зокрема йдеться про харчові продукти, воду та засоби гігієни.

Також він додав, що в населеному пункті є свердловини, під час запуску генераторів люди можуть набрати води. Якщо не буде нової хвилі загострення, то найближчим часом гуманітарну допомогу почнуть привозити знову.

Декілька останніх днів ситуація поблизу Авдіївки більш спокійна - ворог менше атакує місто. Імовірно, причиною цього є те, що через активні штурмові дії вагома частина особового складу армії РФ опинилася у шпиталях, лікарні переповнені пораненими окупантами.

Але начальник МВА Авдіївки припускає, що це ще не завершення наступу росіян і вони повторно намагатимуться просуватись. Утім, ЗСУ готові до можливого загострення обстановки.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Російські наступальні операції в районі Авдіївки зазнали невдач" - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк