14.10.2023, 07:54

"Російські наступальні операції в районі Авдіївки зазнали невдач" - ISW

війна в Україні

Під час російського наступу поблизу Авдіївки Донецької області окупанти зазнали невдач у всьому місті. У російських джерелах намагаються не обговорювати це.

Про це повідомляє]]> Інститут вивчення війни (ISW),]]> передає Час Пік.

За даними аналітиків, минулої доби російська армія зазнала невдач поблизу Авдіївки. Російські джерела повідомили про атаки на північ і південь від Авдіївки, а геолокаційні кадри вказують на просування неподалік населеного пункту. 

"Російські джерела також опублікували суперечливі повідомлення про попередні заяви російських джерел про російський контроль над Авдіївським коксохімічним заводом, і ISW не знайшло жодних доказів того, що російські сили контролюють завод на момент публікації", — йдеться у повідомленні.

Тим часом українські військові стверджують, що вони відбивають ворожі атаки навколо Авдіївки. А російське військове командування намагається обмежити обговорення ситуації поблизу міста.

Так один з блогерів 12 жовтня заявив, що РФ дозовано оприлюднює інформацію про обстановку на полі бою, однак наступного дня з'явилось нове твердження:

"...Але потім 13 жовтня заявив, що російське військове командування "зводить до мінімуму оприлюднення інформації у відкритий доступ", оскільки російські військові не хочуть "медійного галасу" навколо операцій під Авдіївкою", — зазначили аналітики.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Я добре знаю потреби фронту": Голова Луганської ОВА передав військовим ЗСУ техніку та озброєння

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк