27.10.2023, 07:47

"Втратили значно більше, ніж навколо Вугледара": ISW про наступ росіян поблизу Авдіївки

втрати під Авдіївкою

Російські війська зазнали значних втрат поблизу Авдіївки Донецької області. Це може підірвати наступальний потенціал РФ, оскільки компенсувати втрати буде важко.

Про це]]> пишуть]]> аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

За словами речника Таврійського угруповання військ України полковника Олександра Штупуна, з 10 жовтня окупанти втратили поблизу Авдіївки та Мар'їнки 400 одиниць техніки та 5000 військових.

Аналітики припускають, що такі втрати можуть підірвати наступальний потенціал країни-агресорки в довгостроковій перспективі. 

Супутникові знімки свідчать, що армія РФ втратила найбільше бронемашин і танків.

"Російське командування перекинуло додаткові сили на ділянку фронту до Авдіївки, щоб компенсувати значні втрати в живій силі та зберегти здатність російських військ підтримувати наступальні зусилля, що тривають", — йдеться у повідомленні.

Але компенсувати втрати буде складно, особливо бронетехніки. Це може стати перешкодою для прогресу РФ поблизу Авдіївки. Останні втрати на цьому напрямку, імовірно, більші ніж навколо Вугледара.

"Залишається незрозумілим, чи перспектива подальших втрат важкої техніки утримає російське командування від початку чергової серії великих механізованих штурмів поблизу Авдіївки", — додали в ISW.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: ЗСУ незначно просунулися в Запорізькій та Донецькій областях - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк