28.10.2023, 14:16

Президент вручив ордена "Золота Зірка" рідним загиблих Героїв України, серед яких й оборонці Луганщини

Президент вручил ордена "Золотая Звезда" родным павших Героев Украины

Президент України Володимир Зеленський вручив ордена "Золота Зірка" рідним військовослужбовців ЗСУ та СБУ,  які удостоєні звання Героя України посмертно. Серед них є й оборонці Луганської області.

Ордени отримали рідні 21-го Героя України, серед яких і захисники Луганщини. Вручення відбулося 27 жовтня у Білому залі Героїв України Маріїнського палацу в Києві. Про це ]]>повідомила]]> прес-служба Президента, передає Час Пік.

"Сьогодні прозвучать звання, імена, прізвища та по батькові 21 громадянина України, полеглих воїнів Збройних Сил України та Служби безпеки України. Солдатів, сержантів та командирів. Синів, братів, батьків. Побратимів, з якими було честю служити. Громадян, якими могла б пишатися кожна поважна держава. Всі імена, які сьогодні прозвучать, – це не просто імена, це імена справжніх подвигів. Імена порятунку – порятунку людей, позицій, держави Україна. Це імена такої сили людей, яка й дозволяє народам зберігатись у світі", – сказав Зеленський.

Серед полеглих воїнів, удостоєних звання Героя України, є бійці, які захищали Привілля, Кремінну та Сєвєродонецьк.

Зеленський вручив орден членам сім’ї полеглого Героя України молодшого сержанта Дмитра Крамара, який брав участь у боях з російськими окупантами під час оборони Харківської області, Сєвєродонецька, а також в обороні українського кордону на Сумщині та Харківщині, у боях на околиці Кремінної та в Бахмуті. Виконуючи бойове завдання в Бахмуті у складі групи спецпризначення у травні 2023 року, молодший сержант героїчно загинув у бою, зазнавши смертельного вогнепального поранення в шию.

"Золоту Зірку" передано рідним молодшого сержанта Сергія Міщенка, який у боях з російським агресором особисто знищив велику кількість броньованої техніки з особовим складом противника. За заслуги в боях з агресором сержант був нагороджений орденом "За мужність" І-ІІІ ступенів, а також відзнакою Президента України "Хрест бойових заслуг". Під час бою та обстрілу з ворожих танків позицій зведеного взводу 1 грудня 2022 року на Луганщині Сергій Міщенко зазнав смертельного поранення.

Зеленський також вручив найвищу державну нагороду дружині й доньці Героя України сержанта Володимира Сови-Лісовця, який загинув у червні 2022 року під час виконання завдання в районі Привілля Луганської області. У бою з переважаючими силами ворога Володимир зазнав множинних вогнепальних поранень. В останні секунди свого життя він знищив вогневу позицію ворога, що дало змогу військовослужбовцям групи спеціального призначення відійти на безпечні рубежі.

"Це честь для мене – вручити ордени "Золота Зірка" рідним наших героїв. Двадцять один Герой України. Посмертно.

Я дуже хочу, щоб ці державні нагороди означали, що про наших героїв ніколи не забудуть. Що їхні імена та історії – знатимуть. Що Україна завжди буде їм вдячною. Бо кожне імʼя героя – це імʼя подвигу, імʼя порятунку людей, позицій, держави Україна.

Вічна та світла памʼять нашим героям різних часів, які боролися заради України, заради кожного й кожної, заради всіх українців!", - написав Зеленський у Facebook.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк