14.11.2023, 13:06

"Особливих труднощів у місті немає": Жителька окупованого Сєвєродонецька стверджує, що "життя налагоджується"

Жительница оккупированного Северодонецка утверждает, что "жизнь налаживается"

У мережі з'явилося свіже відео з окупованого Сєвєродонецька, на якому показано один із районів міста, що сильно постраждали.

На відео район Шосе Будівників. Багатоповерхівки настільки постраждали, що не підлягають відновленню та окупанти планують їх знести, повідомляє Час Пік.

Сюжет зняла російська пропагандистка Наумова, яка позиціонує себе як військовий кореспондент. Раніше вона вже провела т.зв. "міні-екскурсію" дворами зруйнованого Сєвєродонецька, знявши відео саме в цьому районі.

Цього разу "героїнею" її сюжету стала місцева мешканка, яка повернулася до "звільненого" Сєвєродонецька після закінчення воєнних дій. Пересидіти небезпеку вона вирішила в окупованому Криму.

"Дивлюсь... як у жахливому фільмі... Не віриться, що таке...", - це були перші враження жінки, яка побачила "звільнений" Сєвєродонецьк.

Минуло півтора роки окупації, у її будинку лише почали вставляти вікна та двері, міняти батареї. Водоканал обіцяє поміняти труби, дати воду та відремонтувати каналізацію, "влада" обіцяє дати опалення коли-небудь. Обіцянки ллються рікою...

"Ні! Наш будинок не дуже постраждав", - говорить сєвєродончанка, стоячи біля свого пораненого будинку. При цьому вона заявляє, що "особливих труднощів у місті немає".

Люди живуть у напівзруйнованих будинках без води, каналізації та опалення, у місті інформаційний вакуум, навколо руїни та попелища, дзвонити їздять за десятки кілометрів. І при цьому, багато хто не бачить жодних "проблем та труднощів"...

Що це - захисні механізми психіки чи результати зомбування? Кремлівська пропаганда продовжує переконувати й російських любителів телевізора, й "звільнених" українців, що "життя налагоджується". Про те, як добре люди тут жили до вторгнення російської орди, - вони вважають за краще мовчати.

При цьому вони цинічно "журяться" на камеру, прогулюючись зруйнованим Сєвєродонецьком. Наприклад, російський волонтер оглянув руїни Льодового палацу та "щиро дивувався", навіщо його було руйнувати...

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк