17.11.2023, 14:00

"Нікому до нас немає ніякого діла": Жителі Сєвєродонецька розповіли про життя в окупованому місті

Жители Северодонецка рассказали о жизни в оккупированном городе / Скриншот с видео

У мережі з'явилося свіже відео з окупованого Сєвєродонецька. Місцеві пенсіонери розповіли російським волонтерам, як виживають в окупованому зруйнованому місті.

У мережі з'явилося свіже відео з окупованого Сєвєродонецька, яке було знято не кремлівськими пропагандистами, а російськими волонтерами. Саме тому життя сєвєродончан показане "без прекрас", повідомляє Час Пік.

Місцеві пенсіонери, які залишилися в окупації, відверто розповіли про реальну ситуацію у місті. Й, судячи з їхніх розповідей, "життя налагоджується" у Сєвєродонецьку лише у сюжетах російських пропагандистів.

Насправді люди другий рік живуть у постраждалих від обстрілів будинках із пробитими дахами, без вікон та опалення. І окупаційна влада не поспішає виправляти ситуацію.

Люди скаржаться, що в місті неможливо дістати необхідні ліки, що перестали видавати тушонку та олію, що гуманітарки привозять недостатньо й не до всіх районів міста...

За словами місцевих жителів, "відновлення" міста ведеться десь у центрі, а жителі інших районів виживають, хто як може.

"Дійшли до Радянського проспекту й почали укладати плитку біля ДК "Будівельників". Ми розуміємо, що її треба укласти, але це верх цинізму, коли більше половини міста живе без дахів, вікон, опалення вже другу зиму", - нарікають незадоволені пенсіонерки.

При цьому вони скаржаться на місцеву владу, мабуть вважаючи, що російська "верхівка" не підозрює, що коїться "на місцях". Замислитися над тим, хто поставив цю місцеву окупаційну владу й чому молодий квітучий Сєвєродонецьк сьогодні в руїнах - місцеві жителі не хочуть...

"Місцева та республіканська влада нічого не хоче робити для міста Сєвєродонецька", - відкрито заявляють пенсіонери, які залишилися в окупації.

Вони й справді не підозрюють, що російські окупанти прирекли їх віку доживати за таких страшних умов? Хтось ще вірить у "райське життя" у "звільненому" місті?

Відео опублікували низка місцевих Telegram-каналів, у тому числі Telegram-канал "]]>ТРИБУН СХІД]]>".

Тим часом, російські пропагандисти зняли сюжет, в якому жителька окупованого Сєвєродонецька стверджує, що "життя налагоджується" й "особливих труднощів у місті немає".

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк