15.12.2023, 10:18

"Фарс": На окупованій Луганщині на "президентських виборах" можна голосувати без паспорта РФ

На оккупированной Луганщине на "президентских выборах" можно голосовать без паспорта РФ

Українці відмовляються отримувати російське громадянство на тимчасово окупованих територіях. З огляду на це розширено перелік документів для участі у "виборах". Зокрема, можна буде проголосувати без паспорта РФ.

ЦВК РФ затвердила положення про вибори на тимчасово окупованих територіях. Затверджено положення про особливості підготовки та проведення виборів президента РФ у період дії воєнного стану. Про це повідомляють ]]>Центр національного спротиву]]> та ]]>Луганська ОВА]]>, передає Час Пік.

"Російське “волевиявлення” саме по собі є фарсом й слугує виключно у пропагандистських цілях. Проте їх організація на ТОТ демонструє реальний ступінь підтримки окупації з боку місцевих.

"Вибори" у березні 2024 році як й раніше пройдуть у три дні, аби приховати відсутність явки. Також мешканцям захоплених регіонів дозволять голосувати без паспортів, адже більшість населення ігнорує отримання російського папірця", - повідомляє ЦНС.

У ЦВК РФ заявили, що у затвердженому положенні про проведення виборів президента РФ "відображено найкращі світові практики". При цьому на окупованій території росіяни засекретили членів виборчої комісії та заборонять зйомку на "виборчих дільницях".

"Тобто, ворог боїться деанонімізації колаборантів", - йдеться у повідомленні ЦНС.

Як повідомляє Луганська ОВА, голосувати "за Путіна" можна буде не лише з 15 по 17 березня. Окупанти почнуть "збирати голоси" за три тижні до дня виборів. У затвердженому документі передбачається проведення дострокового голосування в період з 25 лютого по 14 березня.

Протягом 15-17 березня можна віддати голос "за Путіна" дистанційно, взявши участь в електронному голосуванні. Також дозволена форма поквартирного обходу для голосування.

"А ще розширено перелік документів для участі у виборах. Зокрема, можна віддати голос, не маючи паспорту рф. Необхідно пред’явити документ, що його заміняє. Перелік має затвердити так званий "виборчком ЛНР".

До речі, до рекомендованого переліку документів для голосування, розміщеному на сайті ЦВК РФ, включено і паспорт громадянина СРСР зразка 1974 року. Голосуватимуть всі – аби прийшли", - йдеться у повідомленні ЛОВА.

Як зазначили у Луганській ОВА, у "виборчкомі ЛНР" вже обіцяють активність виборців.

"Проголосують всі, кого знайдуть.

Голоси тих, кого не знайдуть, теж врахують", - йдеться у повідомленні ЛОВА.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк