20.12.2023, 16:37

"Чергове відмивання коштів": Лисогор прокоментував "відновлення" Луганщини окупантами

Днями російські окупанти озвучили "майстер-план" відновлення великих зруйнованих міст на Луганщині. Однак, у "плани" входить не відродження зруйнованих міст, а ремонт кількох десятків будинків у кожному місті.

Глава Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі телемарафону прокоментував фейкове "відновлення" Луганщини окупантами, назвавши його "черговим відмиванням коштів", передає Час Пік.

"Протягом півтора року загарбники розповідали про майже повне відновлення Луганщини, як нещодавно у них з'явився план відновлення, розрахований ще на 12 років. Ця їхня довгострокова "програма" схожа на чергове відмивання коштів", - заявив він.

За його словами, росіяни зруйнували та пошкодили в регіоні понад 3 тисячі багатоповерхівок та понад 8 тисяч приватних будинків, а збираються до 2035 року відновити лише близько 10%.

"Але люди все бачать. І є інформація, що навіть ті поплічники, які чекали на російський світ, вже йшли до Росії, тому що не можуть вижити в таких умовах”, - заявив Лисогор.

Зазначимо, що згідно з окупаційним "планом", у Рубіжному вони хочуть відновити 98 будинків за 12 років, у Сєвєродонецьку – трохи більше сотні, а в Лисичанську – 20.

При цьому, за попередніми даними обласної адміністрації, підлягають відновленню понад 3000 будинків, більшість з яких багатоповерхові.

Читайте також: Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне: окупанти склали "план відновлення" зруйнованих обстрілами міст

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк