28.12.2023, 10:23

Заїжджають сім'ями та залишаються жити: як окупанти змінюють демографічний склад населення на Луганщині

луганская область

Російські окупанти звозять на Луганщину цілими родинами жителів віддалених регіонів РФ, для яких зруйновані міста здаються більш комфортними, ніж власні населені пункти.

Про ситуацію зі зміною демографічного складу окупованої Луганської області ]]>розповів]]> ексочільник ЛОВА Сергій Гайдай у своєму Telegram-каналі, передає Час Пік.

За словами Гайдая, росіяни активно звозять до регіону представників "малих народів".

"Переважна більшість чоловіків, яких росіяни мобілізували на тимчасово окупованій території Луганської області та відправили на фронт, або загинули, або повернулися з певними недоліками. Таким чином, повноцінно працювати вони не можуть. Натомість приїжджають із глибин Росії так звані представники малих народностей. Це якути , буряти та інші", - пише екс-глава ЛОВА.

Він зазначив, що у перші місяці після окупації регіону туди приїжджали ремонтні бригади із Підмосков'я. Але після того, як їх намагалися мобілізувати, вони більше не хочуть їхати до Луганської області.

"А ось малі народності не володіють інформацією. Їх додатково покривають пропагандою, і ті їдуть. Більше того - навіть не самі, а зі своїми сім'ями і залишаються там жити, тому що їм краще в напівзруйнованих наших містах, ніж у себе в Росії", - додав Гайдай.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: "Хочу додому": про що мешканці Лисичанська мріють напередодні Нового року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк