01.01.2024, 16:34

Удар по Львову та Дублянам: росіяни зруйнували музей Шухевича та університет, в якому навчався Бандера

Удар по Львову и Дублянам

На Львівщині рятувальники ліквідують наслідки ворожої атаки. Вранці 1 січня російські окупанти завдали ударів безпілотниками по Львову та Дублянам.

За попередньою інформацією, Львівську область атакували 10 "шахедів". Постраждалих та загиблих немає, повідомляє Час Пік.

У день народження Степана Бандери окупанти вдарили по університету в Дублянах, де навчався Бандера 100 років тому та музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича на вулиці Білогірща у Львові.

"Цієї ночі ворог поцілив у два об'єкти національної памʼяті у Львові...

Символічно і цинічно. Війна за нашу історію", - написав мер Львова Андрій Садовий.

Він повідомив, що внаслідок падіння уламків безпілотників сталося руйнування та займання будівель.

У Дублянах ударною хвилею вибило вікна у гуртожитках, лікарнях, каплиці та будинках – загалом понад 60 вікон. У навчальних корпусах аграрного університету знищено понад 600 м2 покрівлі та перекриття.

У Львові повністю знищено музей Шухевича. Також постраждало кілька приватних будівель - вилетіли вікна та двері.

"Москаль хоче знищити памʼятники та університети, але ніколи не зрозуміє, що памʼять це те що завжди з нами", - написав Садовий у Telegram.

Як повідомляє Львівський історичний музей, більшість найцінніших речей із музею Шухевича забрали після повномасштабного вторгнення. Але найціннішим пам'ятником був сам будинок, який зруйнували російські окупанти.

"Збитки – 2 мільйони 258 тисяч гривень. Це лише вартість будівлі. Збитки через втрачене майно ще підраховують", - йдеться у повідомленні.

Удар по Львову и Дублянам Удар по Львову и Дублянам Удар по Львову и Дублянам Удар по Львову и Дублянам Удар по Львову и Дублянам Удар по Львову и Дублянам Удар по Львову и Дублянам Удар по Львову и Дублянам ​​​​​​​Удар по Львову и Дублянам

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк