09.01.2024, 22:57

"Тривожних "дзвіночків" для Харкова немає": У ЗСУ спростували заяви про підготовку окупантів до наступу

русня

Війська країни-агресора Росії не мають важливих успіхів на Куп’янському напрямку фронту. Тому харків'янам наразі можна бути спокійними — місту поки що не загрожує російський наступ.

Про це заявив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо у вівторок, 9 січня, в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

За його словами, кількість російських військ на Куп’янському напрямку не змінюється. Повідомлення в іноземних ЗМІ щодо ймовірного наступу на Харків Фітьо назвав такими, що відображають загальні наміри ворога — захопити усю Україну.

"Але наразі якихось тривожних "дзвіночків" для харків'ян немає", — запевнив він.

Він нагадав, що РФ атакує на цьому напрямку ще із жовтня, і підготовку окупантів українські сили бачили й готувалися до неї, "вживали симетричних заходів" — підтягували резерви, укріплювали інженерні споруди.

5 січня британська газета The Telegraph з посиланням на "близьке до ЗСУ" джерело написала, що Росія може розпочати великий наземний наступ у Харківській області, назвавши імовірною датою 15 січня.

Коментуючи ці дані, глава Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що на різних напрямках фронту в регіоні скупчення військ РФ не фіксують.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Війська РФ поновили штурмові дії на Куп'янському напрямку, - ХОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк