17.01.2024, 14:44

"Навіщо взагалі потрібні лікарні?": Мешканці Алчевська розповіли про плачевну ситуацію в міській медицині

Иллюстративное фото / Открытый источник

В окупованих містах Луганщини склалася катастрофічна ситуація у сфері охорони здоров'я. Дефіцит ліків та медикаментів, нестача лікарів, відсутність цілого ряду вузьких фахівців, неякісна медична допомога.

Те, що з приходом "руського миру" люди втратили доступ до якісної медицини, мешканці "нових звільнених" територій відчули одразу. А на територіях, захоплених росіянами у 2014 році ситуація склалася катастрофічна, повідомляє Час Пік.

Мешканці окупованого Алчевська розповіли, що у місті гостро відчувається нестача лікарів, фахівців вузької спрямованості в місті майже не залишилося. У лікарнях до пацієнтів належної уваги немає, людей часто виписують так й не вилікувавши...

Жителі алчевська визнають, що "нормальних лікарів у місті немає" й якщо хтось захворіє "можна одразу вішатися".

"Навіщо взагалі в Алчевську лікарні?" - запитують городяни, якщо всіх хворих посилають лікуватися до Луганська. Мешканці окупованого Алчевська незадоволені дефіцитом лікарів, нестачею ліків та якістю медичної допомоги.

"В окупованому Алчевську не вистачає педіатрів. Ситуація аналогічна інши містам так званої "лнр" - літні медики пішли на пенсію, молоді виїхали, студенти не повертаються.

У дитячій поліклініці приймає лише один педіатр на день – малеча з батьками перебуває в черзі по чотири-п’ять годин. Кадрова допомога з РФ не надходить", - повідомили у ЛОВА.

На окупованій Луганщині також не вистачає вакцин для новонароджених, майже неможливо дістати інсулін, склалася несприятлива ситуація щодо COVID-19. При цьому бюджетників змушують робити щеплення від коронавірусу російською вакциною "Конвасэл", яка ще не пройшла клінічні випробування. Також мешканці окупованої Луганщини скаржаться на роботу швидкої допомоги.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк