10.12.2023, 10:31

"Сволота!": Жителі окупованої Луганщини скаржаться на роботу швидкої допомоги

Иллюстративное фото / Открытый источник

На окупованій території Луганщини спостерігається катастрофічна ситуація із наданням медичної допомоги.

Як повідомили у ЛОВА, ситуація не просто не покращується, - вона стає дедалі гіршою. Це стосується не лише прифронтових районів, а й розташованих за кілька десятків кілометрів від лінії бойового зіткнення, передає Час Пік.

Цивільному населенню допомогти майже нікому, оскільки лікарі або евакуювалися, або працюють у військових шпиталях. У багатьох окупованих населених пунктах залишилися працювати за фахом, переважно лікарі пенсійного віку.

Сьогодні в окупованих містах на Луганщині спостерігається гостра нестача ліків, у тому числі життєво важливих, не лише в аптеках, а й у лікарнях. Крім катастрофічного дефіциту інсуліну та гормону для щитовидної залози, спостерігається дефіцит вакцин для новонароджених.

"На окупованій території Луганщини спостерігається дефіцит вакцин для новонароджених. Зокрема, є проблеми із надходженням вакцини для щеплення проти туберкульозу, яку необхідно чекати по декілька місяців. Вакцина від кашлюку, дифтерії та правця у багатьох містах так званої "ЛНР" відсутня взагалі", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЛОВА.

Як повідомляють жителі з різних окупованих міст на Луганщині, швидку викликати й дочекатися неможливо. Люди вмирають, так і не отримавши кваліфікованої медичної допомоги. Про села навіть не йдеться...

Місцеві жителі незадоволені ситуацією, що склалася, та ставленням до людей з боку "нової влади". Вони все ще чекають, коли Кремлівська "верхівка" наведе лад, вважаючи, що свавілля в "ЛНР" - це заслуга місцевої влади. Багато хто забув, що "риба гниє з голови"...

"Я викликав і теж не приїхали", "Хай буде порівняння, раніше за відсутності доріг швидка допомога приїжджала завжди, але це ж було за поганої України, а зараз все начебто добре, але щось пішло не так!", "Дочекалися визволителів...", - коментують у мережі ситуацію, що склалася.

Більше того, на окупованій Луганщині з 1 січня не надаватимуть медичних послуг тим, хто не має паспорта РФ. Як повідомляє Центр національного опору, "пілотний проєкт" вже стартував у місті Старобільськ.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк