20.01.2024, 10:50

20 січня День вшанування захисників Донецького аеропорту (фото, відео)

киборги

20 січня весь український народ згадує подвиг воїнів, які сотні днів стояли на захисті батьківщини, відбиваючи атаки російських загарбників.

"Кіборги вистояли, не вистояв бетон", — цю промовисту фразу знає кожен українець та українка, а також мільйони друзів нашої батьківщини за кордоном. Вона нагадує, що український народ неможливо зламати, він боротиметься до останнього за свою незалежність, повідомляє Час Пік.

Мужність захисників Донецького аеропорту, які захищали аеродром від армії РФ з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року, оспівана у піснях та описана у десятках книг.

Найцікавіше, що "кіборгами" українських воїнів почали називати самі ж російські загарбники, які не вірили в те, що живі люди з крові та плоті могли так довго та стійко захищати будівлі аеропорту.

Протягом усіх 244 днів, доки тривали бої за Донецький аеропорт, військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери відбивали ворожі атаки будівель аеродрому, а також контролювали навколишні села.

Читайте також: "Все познімали та обідрали": Російські "будівельники" грабують квартири в окупованих Маріуполі та Сєвєродонецьку (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк