22.01.2024, 13:53

На Луганщині окупанти перевірять освітян на "ідейність": хто потрапив до "чорного списку"

На Луганщине оккупанты проверят педагогов на "идейность": кто попал в "черный список"

На окупованій території Луганської області всіх діючих освітян перевірять на "ідейність". Особлива увага окупантів до вчителів, які розпочали свою трудову діяльність ще до 21 лютого 2014 року.

На тимчасово окупованій території Луганської області ФСБ РФ та т.зв. "Міносвіти ЛНР" доручила керівникам навчальних закладів скласти "чорні списки", повідомляє Час Пік.

Проводитимуть "профілактичні бесіди" та перевірятимуть на "ідейність" педагогів, які працювали у школах ще до 21 лютого 2014 року.

"На виконання запиту управління ФСБ по так званій "ЛНР", окупаційне міносвіти вимагає від керівників навчальних організацій надати списки діючих співробітників, які почали там працювати ще до 21 лютого 2014 року. Їх перевірятимуть на "ідейність", - ]]>повідомили ]]>у Луганській ОВА.

Як зазначив український військовий Артем Карякін (він же "Східний"), який 8 років прожив в окупації та пішов воювати за Україну у 2022 році, відповідний запит 10 січня співробітники УФСБ направили у т.зв. МОН "ЛНР", а вже 12 січня т.зв. "Міносвіти ЛНР" направило документ керівникам освітніх установ Луганщини. "Східний" ]]>опублікував ]]>відповідні документи.

"Довкола вороги. Все більше й більше зборів персональних даних та пильної уваги від російських чекістів до мирних громадян, які проживають на території окупованої Луганщини...", - написав Артем Карякін у ]]>Telegram]]>.

Крім того, за даними ЛОВА, в "ЛНР" у навчальних закладах поширено наказ про вилучення з бібліотек усієї літератури, виданої українською мовою.

Зазначається, що знищенню підлягає не лише художня література, а й наукова, зокрема, методичні видання та посібники, розроблені та видані безпосередньо цими закладами.

Російські "визволителі" на захоплених територіях продовжують знищувати все, що нагадує про Україну...

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк