23.01.2024, 12:32

"Пожерли, чи що?": Влада Лисичанська заявила, що Татарстан допоміг місту позбутися навали гризунів

Власти Лисичанска заявили, что Татарстан помог городу избавиться от нашествия грызунов

Окупаційна адміністрація Лисичанська відрапортувала, що Татарстан допоміг підшефному місту позбутися навали гризунів. І поки лисичанські "почекуни" радіють, щури продовжують "з'їдати" інші міста "ЛНР".

Місцеві жителі окупованого Лисичанська не раз скаржилися на те, що місто заповнене російськими вояками, волонтерами, "понаїхавшими" та гризунами. Як стверджують місцеві жителі, миші ходять буквально по головах, а на численних звалищах часто можна зустріти щурів, повідомляє Час Пік.

І якщо "понаїхавшу" російську орду поки не вдається викурити з міста, то з мишами, як стверджує місцева "влада", впоратися вдалося.

Як заявили в окупаційній адміністрації міста, "Республіка Татарстан надала допомогу підшефному Лисичанську у боротьбі з навалою гризунів".

Власти Лисичанска заявили, что Татарстан помог городу избавиться от нашествия грызунов

Зазначається, що для усунення проблеми було виділено кошти на закупівлю отрутохімікатів, а для проведення комплексних заходів по знищенню гризунів було створено бригаду дератизаторів із місцевих спеціалістів.

Між іншим, похвалилися й боротьбою з безробіттям - працевлаштували (аж!) 7 людей. Цікаво, чому не пригнали у "відрядження" спеціалістів із Татарстану?

Як стверджує "влада" Лисичанська, вже завершено перший та розпочато повторний етап обробки житлового сектору та "кількість скарг від населення на наявність мишей та щурів у житлових будинках помітно скоротилася".

"Пожерли, чи що?", - коментують у мережі заяву окупаційної адміністрації.

Лисичанам дуже хочеться вірити, що ці "комплексні заходи" хоч трохи допоможуть позбутися "непроханих сусідів". Цілком вирішити проблему навряд чи вдасться. Гризуни окупували буквально всі житлові та нежитлові квартири та будинки, підвали, руїни та сміттєзвалища, кількість яких у місті тільки зростає.

На нашестя гризунів скаржаться не лише жителі міст т.зв. "трикутника". Міста, які були "звільнені" ще у 2014 році, теж потопають у звалищах, на яких розмножуються щури.

Наприклад, жителі окупованого Алчевська вже втомилися жити в такому "руському мирі" й скаржаться на бездіяльність місцевої влади, якій, як виявилося, начхати на людей.

У коментарях у мережі їм радять звернутися за допомогою до шеф-регіону - Вологодської області РФ, які допоможуть прибрати сміття та вивести щурів. Мабуть, натякають на "врятованих" мешканців Лисичанська...

Алчевск, "ЛНР"

Читайте також: "І де тепло?": Адміністрація Лисичанська заявила, що у двох мікрорайонах міста запустили опалення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк