23.01.2024, 13:45

"І де тепло?": Адміністрація Лисичанська заявила, що у двох мікрорайонах міста запустили опалення

Администрация Лисичанска заявила, что запустили отопление в двух микрорайонах города

Окупаційна адміністрація Лисичанська заявила, що Татарстан допоміг запустити тепло у двох мікрорайонах міста. Наприкінці січня у місті досі триває "підготовка" до опалювального сезону...

Російськими каналами крутять сюжет про те, що віце-прем'єр Татарстану запустив тепло у двох мікрорайонах "звільненого" Лисичанська. Самі лисичани тепер гадають, який район міста нарешті "обігрітий", повідомляє Час Пік.

У сюжеті російських пропагандистів розповідається про те, що завдяки повній заміні теплопроводу "найближчими 2 днями в одній із загальноосвітніх установ Лисичанська з'явиться тепло". Роботи проводять фахівці з Татарстану, які "наприкінці минулого року відновили тепловий контур у 100 багатоповерхівках".

Також у сюжеті йдеться про те, що у "Лисичанську здійснено запуск системи теплопостачання у двох густонаселених мікрорайонах". Судячи з відео, мають на увазі район ГТВ (РТІ). Як зазначили у мережі лисичани, на кадрах - 1-й мікрорайон.

Місцеві жителі підтверджують, що у місті "все перекопано" та ведуться роботи із заміни труб. Місто було "звільнено" ще влітку 2022 року й досі окупанти ведуть "підготовчі роботи" до опалювального сезону.

"А в якій же частині Лисичанська? Може південна?", "Це РТІ запустили тепло? Чи центр Лисичанська?", - гадають лисичани.

Абсолютно незрозуміло, як окупанти збираються обігріти мешканців міста, якщо, за словами самих лисичан, у квартирах продовжують вирізати батареї та труби опалення. І відбувається це як у центрі міста, так й в мікрорайонах ГТВ (РТІ).

Судячи з повідомлень, поки "ремонтники" не нахабніють й заходять тільки в квартири, куди є доступ. Але людей вже попередили, що незабаром будуть зламані всі порожні квартири.

У сюжеті російських новин розповіли, що "виконуються роботи із заповнення теплопроводу, який опалюватиме один із житлових мікрорайонів Лисичанська" (пропагандисти й самі поки не визначилися - чи один, чи два!).

Можна тільки уявити, що після включення опалення буде з квартирами у багатоповерхівках, якщо в них "в шаховому порядку" вирізані батареї та труби. Але всі ці "дрібниці" залишилися за кадром...

Читайте також: "Пожерли, чи що?": Влада Лисичанська заявила, що Татарстан допоміг місту позбутися навали гризунів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк