23.01.2024, 18:35

ЗСУ почали використовувати нову стратегію у війні з РФ, - Bild

З початку вторгнення бійці ЗСУ звільнили половину всіх захоплених територій, проте останні великі успіхи були нібито ще 2022 року. Наразі Сили оборони шукають нові можливості для боротьби з окупантами.

Про це ]]>пише]]> німецьке видання Bild, передає Час Пік.

Оскільки Захід поки що не постачає зброю, а в України дуже мало солдатів для успішного контрнаступу, Києву доводиться перепланувати свої дії.

За словами оглядача Юліана Репке, вже майже 23 місяці ЗСУ героїчно протистоять тиску російських військ. Силам оборони вдалося звільнити приблизно половину з 33% окупованих регіонів, проте останні великі успіхи були зафіксовані ще у 2022 році.

"Контрнаступ ЗСУ 2023 року, на який були великі надії, закінчився з мінімальними територіальними надбаннями на сході та півдні", - каже Репке.

Оглядач зазначив, що українські захисники змогли за кілька місяців переобладнати закордонні артилерійські снаряди на власні дрони-камікадзе, а за межами фронту з'явилася тимчасова альтернатива визволенню територій: партизанські атаки.

Також відбувається знищення російської інфраструктури, яка може обслуговувати як цивільне населення, так і військово-промисловий комплекс.

Водночас ЗС РФ відновили активні штурмові дії на Донбасі й могли взяти під свій контроль місто Мар'їнка в Донецькій області, де до війни проживало близько 10 тисяч осіб. При цьому окупанти зазнають колосальних втрат, які можуть сягати 5 тисяч людей на місяць, але зупинятися вони не збираються.

Читайте також: "Атакують майже без техніки": У ЗСУ розповіли про масовані штурми росіян на Донбасі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: