30.01.2024, 19:56

"Чергове нововведення росіян": Лікарям в окупованій Запорізькій області заборонили використовувати соцмережі

Марина Гончар | Всі новини автора
цнс

Останні події на Мелітопольському напрямку призвели до серйозних втрат серед окупаційних сил, які спробували вести наступ на позиції поблизу Роботиного. Це викликало значне переповнення лікарень у Запорізькій області російськими військовими, які потрапили під вплив оборонної реакції українських військ.

Про це повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

За інформацією, отриманою від надійних джерел, російські спецслужби виявили занепокоєння щодо можливого витоку конфіденційної інформації про справжню ситуацію на фронті. Тож з метою стримання розголошення актуальних подій, вони вирішили ввести нові обмеження для цивільного персоналу лікарень на окупованих територіях.

Зокрема, працівникам заборонено використовувати популярні сервіси, такі як YouTube, Facebook, Instagram, а також VPN.

"Російські спецслужби побоюються витоку інформації про актуальний стан справ, тож вводять низку нових обмежень. Так, на цьому тижні цивільному персоналу лікарень було під підпис доведено розпорядження про заборону використання такого роду сервісів: YouTube, Facebook, Instagram та VPN", - йдеться у повідомленні. 

Окупаційна "влада" аргументують це необхідністю виключити можливість "невідповідального" розголошення інформації про обстановку на фронті.

Крім того, заборона на використання цих платформ має за мету максимально виокремити персонал від незалежних інформаційних джерел, що може становити загрозу для існування окупаційних "адміністрацій" у відсутність повного контролю над розповсюдженням інформації на окупованих територіях.

Читайте також: Обстріл Харкова: момент удару потрапив на камеру - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк