04.02.2024, 22:40

На "вибори президента" окупанти готують "спостерігачів" серед студентів

Оксана Мовчан | Всі новини автора
фціч

На тимчасово окупованих територіях продовжується підготовка до пропагандистського шоу під назвою "вибори президента", яке заплановано на березень.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

За даними центру, росіяни готують"спостерігачів", завданням яких є організація фальсифікацій.

Наразі окупаційна адміністрація аби набрати колаборантів поставила "університетам" план з кількості студентів для "роботи на виборах".

Відтак кожен ВНЗ має відрядити студентів, які будуть "спостерігачами".

Надалі вони пройдуть "навчання", де отримають інструкції щодо майбутніх фальсифікацій "виборів".

Як зауважили учасники руху, "вибори" росіяни проводитимуть протягом кількох днів. Щоб створити видимість високої явки Кремль допускає "голосування" за місцем проживання без паспорта РФ. Це все дозволить використовувати наперед підготовлені групи "виборців"  на кількох суміжних "дільницях".

"Центр національного спротиву зауважує, що ніхто не уникне відповідальності за співпрацю з окупантами", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованій Луганській області студентів "вишів" змушують брати академічні відпустки та відправляють на фронт. Після так званих "перших виборів" у "ЛНР" неодноразово звітували про виконання доручення Кремля щодо демобілізації студентів "вишів". Однак насправді залишити фронт дозволили лише приблизно половині із загальної кількості кинутої на поле бою молоді.

Читайте також:

Зеленський провів нараду у Кривому Розі: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк